top of page
BJORN - 21 OKT 2022-26.jpg

OVER

"Een van de beste songwriters van Nederland"

                                                                       - Stef Bos-

Over 'Na ons de zondvloed'

"Het opmaken van zijn tussenbalans heeft een prachtplaat opgeleverd, z'n mooiste tot nu toe"

                                    -Theo Volk, Music that needs attention-

"Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat"

- Willem Jongeneelen, OOR -

"Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfecte plaat op de proppen te komen " 

- Indebanvan.nl -

“Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre."
                                                                                         - 8Weekly -

Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om oa muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album "Na ons de zondvloed" alweer zes albums verder.

Een theatertour met Karin Bruers en Henk van Straten (2014), een clubtour als voorprogramma van Guus Meeuwis (2016) , een theatertour met z'n band de huursoldaten (2017 en 2019) en een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.

Over hoe vaak hij pas om 6 uur 's ochtends thuis kwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt zoals alleen een vrouw da kan.

Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.

Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht!

 

- good ol' country magazine -

 

Van der Doelen blijkt daarnaast voor een pensionado behoorlijk actief.

Zo is hij te horen op spotify in de Skiete Willy podcast (wekelijks over PSV) en de Val allemaal maar kapodcast (met Joris Heynen over muziek).

Zo was/ is hij te zien als acteur in oa producties voor het zuidelijk toneel, in de "carnavalvrij" en de "meenaarverbier" campagnes, de misdaadserie FENIX en de bioscoopfilm CATACOMBE.

Als VoiceOver voor oa omroep Brabant, PSV en bedrijfsfilmpjes.

Op lezingen met Marcel van Herpen

Tijdens zijn sportmonoloog (uitgezonden op de NOS).

Als gast tijdens forum/ interview avonden.

Als columnist en programmamaker voor oa omroep Brabant.

In z'n filmpjes over de leraren en de coronacrisis.

Daarnaast presenteerde hij iedere eerste donderdag van de maand in Eindhoven Björn's vondsten in het Vonderke en presenteert hij momenteel "praten over liedjes" in theater de Hofnar met muzikale gasten als Stef Bos, Ernst Jansz, Jack Poels en Stephanie Struijk.

bottom of page